"La 16 ani lucram pe santier in constructii - azi sunt antreprenor cu obiective mari"

16
feb. 2022
  • 1048
  • Adăugat de A. GSG

"La 16 ani lucram pe santier in constructii - azi sunt antreprenor cu obiective mari"

"La 16 ani lucram pe santier in constructii - azi sunt antreprenor cu obiective mari"

 

Salutare si bine te-am gasit !

Numele meu este Sorin Rosca sunt owner-ul platformei www.gestiuneservice.ro si in acest material vreau sa-ti spun povestea mea, de unde am pornit , unde am ajuns si cine m-a ajutat !

 

Asadar , numele meu este Marian Sorin Rosca , sunt nascut odata cu revolutia , am 32 de ani si locuiesc in Timisoara !

Am crescut la sat , intr-o familie modesta , unde am facut si primi 8 ani de scoala ; am continuat studiile la liceul Teoretic Independenta din Calafat !

 

Ulterior , In cadrul Universitatii de Vest din Timisoara , am urmat cursurile Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor , specializarea Marketing !

 

Primul meu job a fost la 16 ani , intr-un atelier de prelucrare a marmurei ;  am lucrat de asemenea pe santier in domeniul constructiilor (in vacanta si in weekend)!

 

Aceste job-uri le-am avut in timpul liceului si tot atunci am inceput sa dezvolt si pasiunea pentru reparatii de dispozitive electronice ! Bineinteles ca reparam telefoanele colegilor , vecinilor si astfel faceam un ban in plus!

La 19 ani am realizat ca viitorul meu nu va fi extraordinar daca merg pe aceiasi linie, daca raman ancorat in sat, asa ca am decis sa ma mut in Timisoara !

 

Imi aduc aminte ca nu stateam foarte bine cu banii , nu imi permiteam sa platesc o chirie asa ca am stat la un prieten o perioada de cateva luni bune !

Locuiam intr-o anexa a unei case , foarte cocheta dar destul de mica pentru 4 persoane . Dormeam 2 in pat si doi pe o saltea , pe podea !

 

Desi pare o situatie dificila , eu imi amintesc cu placere de aceste momente pentru ca vorbim de experiente ce stau acum temelie in formarea mea ca om si ca antreprenor !

 

Dupa cum spuneam , nu aveam o situatie financiara prea buna si am inceput sa-mi caut un job , sa-mi pot permite decenta unui trai normal !

Nu a durat mult si mi-am gasit de lucru intr-un service GSM ! Am avut norocul ca angajatorul sa nu ceara o experienta vasta ca si tehnician si sa fie orientat catre oameni pasionati de acest domeniu !

 

Acest job a fost pentru mine o rampa extraordinara, am reusit sa fac bani cat sa ma pot intretine si am luat primul contact cu domeniul antreprenorial !

 

Am fost un tehnician mediocru dar aveam dorinta de invatare , eram 110% implicat in acel service motiv pentru care patronul mi-a acordat toata increderea si toata sustinerea lui!

Avea si inca are niste principii foarte sanatoase de viata si de business motiv pentru care l-am apreciat intotdeauna !

 

Dupa 3 ani de activitate din postura de angajat , service-ul in care lucram mi-a fost oferit « cadou » .

Da , ai inteles foarte bine , omul pentru care lucram , mi-a facut o firma din banii lui si mi-a cedat afacerea fara sa imi ceara nici un leu !

Ba chiar mai mult , m-a ajutat si cu bani (10.000 $) sa imi pun in aplicare cateva idei de dezvoltare.

Era intr-o dupa-amiaza , a venit la magazin si mi-a zis « Uite Sorin , ia banii astia , nu trebuie sa imi dai nimic inapoi , vreau sa vad ca evoluezi !

 

Am avut noroc ? Pot spune si asa!

Dar norocul nu vine oricum , trebuie sa ii lasi cale libera ! L-am intrebat dupa cativa ani de ce m-a ajutat si raspunsul lui a fost urmatorul : « ai fost foarte corect cu mine si onestitatea se rasplateste intotdeauna »

Si uite asa , am pornit pe drumul antreprenorial, impins de la spate de dorinta de a nu dezamagi pe cel ce m-a ajutat sa ajung pana in acest punct !

 

Cand treci de la angajat la antreprenor , din punct de vedere legal este foarte simplu ! Din persoana fizica devii asociat intr-un SRL

Problema este ca antreprenoriatul autentic nu are nici o legatura cu statutul tau , cu prezenta numelui tau pe o hartie !

Asta mi-am dat seama dupa ce am deschis in oras 2 alte service-uri si am fost nevoit sa le inchid pt ca habar nu aveam ce inseamna sa gestionezi o afacere in adevaratul sens al cuvantului !

Stiam ce inseamna sa lucrez cu clientul, stiam sa vand dar nu stiam sa conduc un business !

 

M-am inscris la facultate in 2012 si am ales un profil care putea sa imi ofere solutii de crestere, si anume Administrarea Afacerilor – Marketing, in cadrul UVT Timisoara!

De aici am cules cateva principii de functionare ale unei companii , structura , ce inseamna un management bun , ce inseamna un sistem de proceduri si instrumente !

 

Pentru ca nu exista la momentul respectiv un astfel de instrument de organizare special pentru centrele de reparatii am luat decizia de a dezvolta unul de la zero !

 

Asa a pornit proiectul GSG – transpus azi in platforma www.gestiuneservice.ro

 

Nu m-am gandit de la inceput sa dezvolt acest sistem pentru a-l externaliza (sa-l ofer si altora) l-am creat pentru mine , din dorinta de a creste intr-o un mod sanatos si intr-un ritm accelerat.

Dupa primele module dezvoltate am inteles cat este de important un asemenea instrument , cat control iti ofera si cat de mult usureaza munca intr-un service!

 

In 2016 , avand un sistem de organizare functional si testat am deschis un service in inima orasului, iFix Timisoara !

Astazi este unul din cele mai cunoscute si apreciate centre de reparatii din oras si asta se datoreaza in mare masura platformei www.gestiuneservice.ro

Fiecare problema , fiecare provocare intalnita in drumul meu de crestere am transformat-o intr-o solutie si am transpus-o in GSG !

 

Dupa ce am realizat ce impact are asupra afacerii mele mi-am dat seama ca trebuie sa gandesc out-off box asa ca am inceput sa caut o solutie pentru a oferi acest instrument tuturor service-urilor ce isi doresc ce mi-am dorit si eu : crestere , organizare si control !

 

Obiectivul principal in acest moment este sa digitalizez toate service-urile din Romania , sa revolutionez aceast domeniu, sa schimb modul de lucru din unul complicat si neprofitabil in unul simplu , care aduce beneficii pentru toate partile implicate : owneri , clienti , angajati si furnizori !

 

Nu va fi un drum usor , sunt constient de acest lucru dar sunt increzator ca beneficiile ce vin la pachet cu utilizarea acestei platforme v-or fi cheia adoptarii rapide in randul owneri-lor de service !

 

Asadar , aceasta este povestea mea si acesta este obiectivul meu !

 

In incheiere da-mi voie sa-ti multumesc ca ai parcurs acest material si imi doresc pentru tine sa fii un antreprenor autentic , orientat pe schimbarea in bine a lumii in care existi !

Cu deosebita apreciere,

Sorin Rosca – Owner www.i-fix.ro si www.gestiuneservice.ro

Fost tehnician , actual antreprenor ce cauta solutii de crestere in permanenta !

 

Încearcă Gestiune Service

Alege sa testezi GRATUIT

Gestiune Service folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii