Piata reparatiilor de telefoane in scadere, piata vanzarilor de produse second-hand in crestere!

Piata reparatiilor de telefoane in scadere, piata vanzarilor de produse second-hand in crestere!
17
mar. 2023
  • 669
  • Adăugat de A. GSG

Piata reparatiilor de telefoane in scadere, piata vanzarilor de produse second-hand in crestere!

Piata reparatiilor de telefoane in scadere, piata vanzarilor de produse second-hand in crestere – o schimbare semnificativă a comportamentului consumatorului

În ultimii ani, piața reparatiilor de telefoane a trecut printr-un declin semnificativ, în timp ce piața vânzărilor de produse second-hand a înregistrat o creștere substanțială. Această schimbare semnificativă a comportamentului consumatorului a dus la o serie de modificări importante în ceea ce privește afacerile de reparatii telefoane și modul în care acestea sunt gestionate.

În ceea ce privește piața reparatiilor de telefoane, există o serie de factori care au contribuit la scăderea cererii. Unul dintre acești factori este costul ridicat al reparațiilor. În timp ce prețurile pentru telefoanele noi au scăzut semnificativ în ultimii ani, prețurile pentru reparații s-au menținut relativ constante. Acest lucru face ca unele reparații să fie mai costisitoare decât înlocuirea întregului dispozitiv. De asemenea, durata de viață a telefoanelor a crescut în mod semnificativ, ceea ce înseamnă că utilizatorii înlocuiesc dispozitivele mai rar.

Pe de altă parte, piața vânzărilor de produse second-hand a cunoscut o creștere semnificativă. Aceasta se datorează în principal faptului că telefoanele și alte dispozitive electronice sunt mai durabile și mai rezistente decât înainte. Acest lucru face ca produsele second-hand să fie o opțiune atractivă pentru cei care doresc să economisească bani, fără a sacrifica calitatea.

Această schimbare semnificativă a comportamentului consumatorului a avut un impact semnificativ asupra afacerilor de reparatii telefoane. Cu cererea în scădere, mulți proprietari de afaceri au început să se concentreze pe alte domenii de activitate pentru a-și menține veniturile. Unii au început să ofere servicii de vânzare de produse second-hand, în timp ce alții au trecut la alte tipuri de reparații, cum ar fi cele pentru laptop-uri și alte dispozitive electronice.

Cu toate acestea, există încă oportunități pentru proprietarii de afaceri de reparatii telefoane de a se adapta și de a supraviețui în această nouă piață. Un aspect important este reprezentat de necesitatea de a oferi servicii de calitate superioară și de a diversifica oferta de produse si servicii!

Pentru a aduce mai multe argumente in favoarea acestei tendinte, putem analiza si evolutia vanzarilor de telefoane second-hand in ultimii ani. In Romania, aceasta piata a cunoscut o crestere semnificativa, atat in ceea ce priveste numarul de vanzari cat si valoarea acestora. Conform unui raport realizat de OLX, in 2019 vanzarile de telefoane second-hand au inregistrat o crestere cu 30% fata de anul precedent. Si in 2020, in ciuda contextului pandemic, piata a continuat sa creasca, cu o rata de aproximativ 20%.

Aceasta tendinta este explicata de mai multi factori. In primul rand, telefoanele second-hand sunt o optiune mai accesibila pentru multi consumatori, care nu isi permit sa achizitioneze telefoane noi la preturi ridicate. In al doilea rand, cu tehnologia avansand rapid, multe persoane sunt interesate sa isi schimbe telefoanele la intervale mai mici de timp, iar astfel vanzarile de telefoane second-hand au devenit o optiune din ce in ce mai populara. In plus, multi consumatori sunt preocupati si de impactul asupra mediului si prefera sa cumpere telefoane second-hand, contribuind astfel la reducerea deseurilor electronice.

In concluzie, piata reparatiilor de telefoane a intrat intr-un declin semnificativ in ultimii ani, in timp ce piata vanzarilor de telefoane second-hand a cunoscut o crestere importanta. Acest trend poate fi explicat prin mai multi factori, inclusiv schimbarile in preferintele consumatorilor si tehnologia in continua evolutie. In acest context, afacerile de reparatii de telefoane trebuie sa fie proactive si sa se adapteze la aceste schimbari!

Încearcă Gestiune Service

Alege sa testezi GRATUIT

Gestiune Service folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii